Kuaförlük Seviye-4

Mesleki Yeterlilikler – Kuaförlük Seviye-4

Kuaförlük Seviye-4

  1. Zorunlu Birimler

A1 İş Süreçlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Organizasyon ve Mesleki Gelişim

  1. Seçmeli Birimler
  2. B1 Kadın Saç Kesimi

B2 Kadın Saçına Geçici Şekil Verme

B3 Erkek Saç Kesimi, Şekil Verme ve Tıraş

B4 Saç Rengini Değiştirme

B5 Saça Kalıcı Şekil Verme

  1. Birimlerin Gruplandırılma

Alternatif-1: A1 ve B1, B2, B4, B5 Bu alternatifte tanımlanan birimleri elde ederek Kuaför (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olan kişiler, Kadın Kuaförlüğü uygulamalarında mesleki yeterliliğe sahip kişilerdir.

Alternatif-2: A1 ve B3, B4, B5 Bu alternatifte tanımlanan birimleri elde ederek Kuaför (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olan kişiler, Erkek Kuaförlüğü (Berber) uygulamalarında mesleki yeterliliğe sahip kişilerdir.

Alternatif-3: A1 ve B1, B2, B3, B4, B5 Bu alternatifte tanımlanan birimleri elde ederek Kuaför (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olan kişiler, hem Kadın Kuaförlüğü hem de Erkek Kuaförlüğü (Berber) uygulamalarında mesleki yeterliliğe sahip kişilerdir.

Alternatif-4: A1, B1 ve B2 Bu alternatifte tanımlanan birimleri elde ederek Kuaför (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olan kişiler, kadın saç kesimi ve kadın saçına geçici şekil verme uygulamasında mesleki yeterliliğe sahip kişilerdir.

Alternatif-5: A1 ve B3 Bu alternatifte tanımlanan birimleri elde ederek Kuaför (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olan kişiler, erkek saç kesimi, şekil verme ve tıraş uygulamasında mesleki yeterliliğe sahip kişilerdir.

  1. ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Kuaför (Seviye 4) Mesleki Yeterlilik Belgesini elde etmek isteyen adaylar birimlerde tanımlanan sınavlara tabi tutulur. Adayların yeterlilik belgesini alabilmeleri için teorik ve performansa dayalı sınavların ikisinden de başarılı olmaları şartı vardır.

Aday, seçtiği alternatife ait yeterlilik birimleri için hazırlanmış sınavlara girer. Yeterlilik    birimlerindeki teorik ve performansa dayalı sınavları her bir birim için ayrı ayrı yapılabileceği gibi birlikte de yapılabilir. Ancak her birimin değerlendirmesi bağımsız yapılmalıdır.

Teorik sınavda adaylara en az yirmi beş (25) soruluk 4 seçenekli çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde yazılı sınav (T1) uygulanmalıdır. Sınavda yanlış cevaplandırılan sorulardan herhangi bir puan indirimi yapılmaz. Sınavda adaylara her soru için ortalama iki (2) dakika zaman verilir.

Performans sınavından başarı sağlaması için kritik adımların tamamından başarılı performans göstermek koşuluyla sınavın genelinden asgari % 70 başarı göstermesi gerekir

Eğitime Genel BakışBu eğitimle ilgili oran bilgileri...

Eğitime Katılım 90%
Devamlılık 80%
Eğitim Başarı Oranı 95%

İletişim FormuFormu doldurup gönderin. Sizi en kısa zamanda arayalım...